PASARELAS

BRIAN & BEAST

16 SEPTIEMBRE 2020

080 BARCELONA 2020 SEPTIEMBRE

BRAIN&BEAST

Brain&Beast neix a Barcelona l’any 2010 de la mà d’Ángel Vilda. Les seves peces es plantegen com a jocs, endevinalles, jeroglífics d’aparent senzillesa estructural, que responen a complexes equacions geomètriques en les quals el color i la matèria formen part d’uns codis on res no és aleatori. 

Així, Brain&Beast proposa conjunts de peces que combinen emoció i raó, amb una forta influència de la cultura contemporània, sense oblidar grans dosis de sofisticació i de sentit de l’humor

Col·lecció_10 años
 

Brain & Beast va néixer al garatge de casa nostra. Traguèrem el cotxe al carrer i vàrem transformar aquest espai en un taller que, a dia d'avui, segueix sent el lloc d'on surten tots els prototipus que més tard es veuen a la passarel·la ... els continuem fent nosaltres mateixos, amb les nostres pròpies mans, tot el procés sencer: del dibuix a la confecció.

 

Fa una dècada en César em va proposar tornar a la moda, després d'haver estat treballant en la meva marca homònima els anys suficients per estimbar-me… però no obstant, no hi va haver dubte. Ell va posar per endavant el seu sou fix i em va fer el regal de poder viure com m'agrada fer-ho. Vàrem cercar el nom que vàrem considerar que millor representava el concepte que teníem al cap i així va aparèixer el goril·la que figura en el nostre logotip: raó i emoció a l’uníson, passió i negoci…  creuant els dits per no repetir vells errors.

 

Per aquesta casa han passat, en tot aquest temps, moltes persones; algunes de reüll, altres van aparèixer i van marxar i moltes més van arribar per quedar-se. Brain & Beast sempre ha tingut vocació de tribu, des de l’equip, als càstings mes heterogenis que he pogut imaginar. Sempre he mirat de transmetre la il·lusió que tot això em produeix i contagiar a aquells que han estat al meu costat, de l'irracional que m'impulsa a comptar cada sis mesos una història nova. Aquestes històries es tradueixen en peces de roba. Després, aquesta roba acaba a l'armari d'altres persones que al seu torn interpreten noves històries, vestides amb aquestes peces. Perquè aquestes persones, a través del seu desig han aconseguit que el seu destí final fos aquest, viure a casa seva. I aquesta és la màgia: que els meus fills visquin en altres cases per a convertir-se en fills d’altri.

 

En aquests deu anys he intentat bastir una identitat i llançar un missatge clar que agiti les consciències i convidi a la reflexió. La bellesa és la nostra raó de ser, però no la seva recerca, sinó més aviat el seu qüestionament. Hem retratat a tot tipus de persones perquè vestim a tot tipus de gent, sense prejudicis de cap mena. Creiem en el defecte com a tret diferenciador i en fem virtut. Seguim amb les mateixes ganes de portar la contrària, per salut mental, i continuem apostant pel producte de qualitat, tot i fent una crida a la responsabilitat per tal  de comprar només el que et enamori ... totes aquestes idees ensamblades com a peces d'un patchwork, travessades per una agulla enfilada per fixar-les juntes, deixant marca.

 

Ara ja fa deu anys de tot això. Des del mateix garatge parlem amb el showroom de premsa que ens representa a Madrid, enviem correus a l'agència de vendes amb seu a Hong Kong que s'ocupa de la nostra distribució, preparem els albarans per als retailers que sempre vam voler tenir a diferents parts de món o preparem les fitxes tècniques de les comandes per als tallers que confeccionen la nostra producció. Tot "Made in Spain", incloses les sabates i les bosses de mà que llançarem enguany, que es fan a Alacant. En ocasions hem estat premiats i també hem tint dies dolents, però el veritable èxit és que, a dia d'avui, continuem sent les dues mateixes persones que van engendrar el goril·la: Cèsar i Àngel, Cèsar i jo.