● La propera edició se celebrarà del 9 al 12 d’abril al Recinte Modernista de Sant Pau

Vint-i-quatre dissenyadores, dissenyadors i marques de moda presentaran les seves noves col·leccions durant la propera edició del 080 Barcelona Fashion —plataforma de moda que impulsa el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)— que se celebrarà del 9 al 12 d’abril al Recinte Modernista de Sant Pau. El cartell inclou les firmes 404 Studio, Avec Amour, Bielo, Compte Spain, Custo Barcelona, Dominnico, Eñaut, Escorpion, Free Form Style, Ga Gó Ó Studio, Guillermo Justicia, Habey Club, Hoss Intropia, Jnorig, Larhha, Lebor Gabala, Lola Casademunt By Maite, Martin Across, Menchen Tomas, Simorra, Sita Murt, The Label Edition, Txell Miras, Velásquez.

DISSENYADORES, DISSENYADORS I MARQUES

404 STUDIO: Marca de moda que busca la singularitat i reinventar la tradició a través d’una visió contemporània, una interpretació que porta per tot el món. Han lluït les seves creacions artistes com Milena Smit o Dua Lipa.

AVEC AMOUR: Firma de moda valenciana de María Undo i Daniel De Villanueva que reuneix les diferents disciplines artístiques que tots dos van cultivar durant la seva adolescència i que es fusionen avui dia a les seves col·leccions.

BIELO: Marca que combina l'aspecte refrescant de moda amb l’experiència i els coneixements adquirits al llarg de la seva trajectòria. El resultat és modern i refinat, transformant i revolucionant els patrons tradicionals

COMPTE SPAIN: Firma del dissenyador valencià Santi Mozas. Les seves peces exclusives es creen d’una manera tradicional, ètica i sostenible, destacant els artesans que col·laboren amb la marca.

CUSTO BARCELONA: Firma internacional de moda catalana creada als anys 80 pels germans Dalmau. Amb el temps, la investigació en l’ús del color i els estampats s’ha convertit en innovació, audàcia i sofisticació.

DOMINNICO: Firma del director creatiu Domingo Rodríguez Lázaro. Treballa sota la premissa de l'“slow fashion” i es caracteritza per la meticulositat en el patronatge, la investigació en nous teixits i la sostenibilitat en els processos

EÑAUT: Firma del dissenyador basc establert a Barcelona, Eñaut Barruetabeña. Guanyador del Premi Nacional al Disseny Emergent de la Generalitat de Catalunya.

ESCORPION: Fundada l’any 1929, és un referent en el sector del “knitwear” internacional gràcies al sofisticat disseny i a l’“heritage” de les seves col·leccions. Amb els anys ha esdevingut una icona de moda eterna i versàtil.

FREE FORM STYLE: Marca pionera en dissenyar moda adaptada a diferents discapacitats. Aposta per la comoditat sense renunciar a l’elegància, sempre amatent a les últimes tendències.

GA GÓ Ó STUDIO: Marcos Gamón, procedent de València, ha crescut durant anys envoltat de peces de roba de punt a una petita botiga de moda de dona que tenia la seva mare. Sempre interessat en l’art i el disseny va decidir estudiar disseny de moda.

GUILLERMO JUSTICIA: És un dissenyador català de 24 anys establert a Barcelona. Va cursar el Màster en Disseny de Moda a l'Institut Europeu de Disseny (IED) a Barcelona. El seu projecte de final de màster va captar l'atenció de la premsa, apareixent a revistes com Vogue, L'Officiel, Sicky Magazine i MMSCENE, entre d'altres. Vestint també artistes com Raoul Vázquez, Sofia Coll i Renata Zanchi.

HABEY CLUB: Firma dels creatius David Salvador i Javier Zunzunegui. Basada en l'“slow fashion”, se centra en la reutilització de teixits i l’ús de fibres reciclades o 100% orgàniques.

HOSS INTROPIA: És una marca de moda que mostra un caràcter diferent i una herència multidisciplinària. El seu esperit lliure, dins dels valors mediterranis més autèntics, l'ha ajudat a convertir-se en una firma de moda femenina contemporània molt respectada, arribant a ser una referència per a milers de dones de tot el món.

JNORIG: És una marca que s'enorgulleix del seu èmfasi encomiable en la diversitat i la ruptura de les normes socials. En celebrar i acollir persones de tots els orígens, religions i gèneres, la marca crea un univers inclusiu en què es valora la individualitat.

LARHHA: El poder transformador i inclusiu de l'arquitectura es trasllada a la moda, en un canvi d'escala, fent l'individu que la porta o l'habita, partícip i agent de canvi.

LEBOR GABALA: Firma de la dissenyadora Maite Muñoz. Aposta per la tria de les matèries primeres més exquisides, a la recerca de la màxima qualitat.

LOLA CASADEMUNT BY MAITE: Línia prèmium de LOLA CASADEMUNT, empresa pionera de moda especialitzada en roba i accessoris. Les seves col·leccions segueixen les tendències que marca el mercat, però sempre reinventades amb el segell singular de la marca.

MARTIN ACROSS: Un viatge d’exploració constant, una col·lecció d’objectes i textures que resideix a la frontera entre l’eteri i el tecnològic. Els seus dissenys inspirats en els sediments, capes i minerals estan pensats per a companys de viatge, exploradors d’una consciència superior. Curiosos viatgers moguts pel color i la transformació.

MENCHEN TOMAS: Firma de la dissenyadora catalana Olga Menchén, fundada al 1995. Dissenya, produeix i confecciona les seves pròpies col·leccions de prêt-à-porter, festa i núvia, així com dissenys exclusius d’alta costura i per a núvies a mida.

SIMORRA: Firma creada pel dissenyador Javier Simorra. Aposta per a la conceptualització del teixit, per a comunicar missatges i emocions. Propugna un disseny funcional, que doni resposta a una societat transgeneracional.

SITA MURT: Sita Murt és el nom d'aquesta passió i també de la dona que va demostrar tot el potencial creatiu del punt. Experimentant, creant i innovant, va aconseguir portar-lo a les grans passarel·les.

THE LABEL EDITION: Firma barcelonina creada per Véronique Von Siebenthal i Laura Johansson. Se centra en una moda ètica, honesta, atemporal i exclusiva, basada en la producció de càpsules confeccionades en proximitat i amb unitats limitades i en l’“slowfashion”. En només quatre anys, s’ha posicionat com una marca desitjada per tot tipus de públic, incloses actrius i influencers.

TXELL MIRAS: Firma de la dissenyadora Txell Miras, un dels noms més rellevants de la moda catalana independent dels últims 15 anys. Moda amb càrrega conceptual i disseny avantguardista amb molta cura pels detalls. Premi a la Millor Col·lecció de 080 Barcelona Fashion de l’any 2016.

VELÁSQUEZ: El director creatiu Mateo Velásquez, originari de Colòmbia, va créixer entre Madrid i Londres, agafant elements d'aquesta educació híbrida i les seves pròpies experiències queer per explorar les versions contemporànies de la roba masculina tradicional, reflexionant sobre les convencions socials i el masclisme a partir de l'actualitat i els problemes socials.

La 080 Barcelona Fashion és una plataforma de moda que té com a objectiu impulsar la transformació del sector de la moda a través de la innovació tecnològica, alhora que treballa per situar Catalunya com a altaveu del canvi en el sector de la moda, tant a nivell nacional com internacional. Així mateix acompanya les marques catalanes en la seva transformació i posicionament. De la mateixa manera, la 080 Barcelona Fashion és una plataforma que promou la sostenibilitat i la circularitat, així com la diversitat i inclusivitat.

Post-. Organización